Minden ló nagyon szereti a hasát egy kis ötlet hogyan kedveskedj neki!
1.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsünk vizet a korpára, és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz.
Kenjük rá a korpára az egyik szelet kenyérre.Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket, valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára.Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret, és díszítsük gyömbéres keksszel.
2.
Hozzávalók:
10 dkg lereszelt alma
10 dkg reszelt sárgarépa
2 evőkanál melasz
2 evőkanál kukoricacsíra olaj
10 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál tengeri só
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra (6-os fokozat), egy nagyobb darab alufóliát hajtsunk ketté, és vékonyan vajazzuk meg. Az almát, a répát, a melaszt és az olajat alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet és a sót, és gyúrjuk homogén masszává. Borítsuk a dupla réteg alufóliára, és terítsük ki, mint a pizzatésztát. Tegyük a sütőrácsra, és süssük 20 percig, míg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, törjük kisebb darabokra, és úgy kínáljuk lovunknak.
3.
Hozzávalók:
3 nagy sárgarépa
3 alma(vagy banán,ill. körte)
1 kg zabpehely
fél liter víz
2 gyógynővényes cukorka
Először a cukorkát old fel meleg vízben.Az almát és a sárgarépát reszeld le és keverd össze zabpehellyel.Aztán add hozzá a cukros,szirupos oldatot is.Ha túl lágy és ragados lett,akkor tegyél még hozzá zabpelyhet.Hagyd állni kb. egy félórát.Utána lehet formázni és berakni a sütőbe.Kb.egy msáfél óra kell,míg 200 fokon megsül,közben forgasd is meg.